Stariji psi i kako im pružiti najbolji život

Vitamini-za-konje-mačke-pse

PSI

23 siječnja, 2021

Stariji psi tj. općenito psi ne mogu razgovarati kao mi ljudi i požaliti se kada ih nešto boli ili im stvara nelagodu.
U nastavku donosimo nekoliko stvari koje se često pripisuju normalnom starenju pasa, ali
zapravo se mogu liječiti i svakako, poboljšati!

Poteškoće kod ustajanja i ležanja

Kad pas ostari i primijetimo da ima problema s ustajanjem i ležanjem, pretpostavljamo da je to normalan proces povezan s starijim psima. Ali šepanje i nelagoda prilikom ustajanja nije uobičajena – ukazuje na probleme sa zglobovima, kralježnicom, živcima ili mišićima.
Jednom kada se problem dijagnosticira, liječenje može započeti. Postoji mnogo lijekova i dodataka i koji mogu smanjiti upalu, poboljšati zdravlje zglobova i poboljšati kvalitetu života starijeg psa kod hromosti ili ukočenosti ali naravno mi se možemo pohvaliti, da imamo jednog od najboljih dodataka prehrani- Cortaflex. O njemu više pročitajte ovdje.

stariji psi


Urinarna inkontinencija

Iako je inkontinencija češća kod starijih pasa, ona se može liječiti. Na primjer, povećana potreba za vodom može pogoršati ili potaknuti urinarnu inkontinenciju. Uzroci su često dijabetes, Addisonova bolest i oštećenje bubrega. Ako se dijagnosticira i pravilno liječi ne samo da će se poboljšati stanje s inkontinencijom, već će se i poboljšati cjelokupno zdravlje i kvaliteta života psa. Estrogenska urinarna inkontinencija česća je kod ženki te lijekovi uveliko pomažu kod ove bolesti.

Pretilost

Kad se stariji psi počnu debljati , mnogi to pripisuju dobi i manjoj aktivnosti. Ali istina je da se puno pasa prekomjerno hrani što se najviše očituje u srednjoj i starijoj dobi. Pretilost može uzrokovati ili potaknuti i druga stanja poput artritisa, bolesti srca i dijabetesa. Pretilost kod starijeg psa ne smatra se normalnom. Redovno kontrolirajte težinu vašeg psa te ukoliko je potrebno, slijedite plan prehrane kako biste psa vratili na zdravu težinu.

Stariji psi su skloniji kroničnim infekcijama uha ili kožnim problemima

Kronični problemi s ušima ili kožom može izazvati veliki stres za pse te im uvelike smanjiti kvalitetu života. Ako vaš pas ima problema s ušima ili kožom, hitno se obratite veterinaru radi dijagnoze. Alergije na hranu česti su krivci za kronične upale kože i ušiju, stariji psi mogu imati značajne koristi od pravovremeno postavljene dijagnoze i liječenja spomenutih problema.

problemi kod starijih pasa

https://www.doghealth.com/care/senior/2653-is-this-normal-aging-or-a-problem-with-my-dog

Možda vam se svidi i …

Želite uštediti 10 % kod prve kupovine?

Zanimaju Vas novi Equine America proizvodi, popusti, korisni savjeti, posebne ponude...?

Upišite svoje ime i email i kod za popust stiže u Vaš inbox!

Call Now Button