Glukozamin za pse kod psećeg artritisa?

Vitamini-za-konje-mačke-pse

30 srpnja, 2020

Glukozamin za pse može pomoći psu koji ima problema prilikom stajanja, šetanja ili uspinjanja uz stepenice. Simptomi različitih tegoba, kao što su pseći osteoartritisdisplazija kuka i artritis, mogu se značajno ublažiti s pravom dozom glukozamina za pse, koji uklanja umor i osnažuje zglobove. Dodatak prehrani kao što je glukozamin povećava prisutnost prirodnog glukozamina koji je prisutan u sinovijalnoj tekućini i hrskavici psa. Nakon probave, glukozamin dolazi do zglobova i pomaže u stvaranju veznog tkiva i u sprječavanju upala.

Hrskavica je tkivo koje podržava zglobove i omogućava glatko kretanje, a glukozamin je jedan od njezinih prirodnih sastojaka. Međutim, kako pas stari, njegovo tijelo će brže trošiti glukozamin nego što ga može proizvesti. To dovodi do raspadanja hrskavice i bolova u zglobovima te razvoja bolesti kao što je artritis. Nadomjestak glukozamina će održati potrebnu razinu i spriječiti bolne simptome povezane s bolestima zglobova.

Psi ne mogu reći kad ih boli, kao ljudi, pa zato ozbiljno treba razmisliti o pružanju pomoći u otklanjaju boli

Naše voljene pse prečesto napadaju bolesti od kojih oslabe, kao što su osteoartritis ili displazija kuka. Zadnje brojke govore o 8 milijuna pasa koji su zahvaćeni psećim artritisom samo u SAD-u, a većina njih je starija od sedam godina. Međutim, napretkom veterine i sve kvalitetnijoj hrani za ljubimcepsi zahvaćeni artritisom sada mogu živjeti bolje i duže zahvaljujući glukozaminu, prirodnom dodatku prehrani koji može olakšati bolove u zglobovima koje uzrokuje pseći artritis, kao i pomoći kod obnove oštećene hrskavice kod vašeg ljubimca.

Prije usporedbe različitih proizvoda s glukozaminom, ključno je upoznati se s pravom kvalitetom, vrstom isporuke i dnevnom trošku. Postoje tri dostupna izbora ovog dodatka, to su glukozamin HCL, 2KCL i sulfat. Od navedenih, glukozamin HCL i glukozamin sulfat su relativno povoljni i dovoljno snažni. Težina psa igra ključnu ulogu u određivanju ispravne doze, a ovaj tretman psu treba omogućiti do kraja života. Na početku, doza se može udvostručiti kako bi se stvari pokrenule. Jednom kada se pas počne kretati bez ikakvih problema, može se vratiti na preporučenu dozu. Ako se vrate bolni simptomi, savjetuje se ponovno povećati dozu.

Savjetuje se serviranje ovog dodatka s malim zalogajima hrane npr. mesa ili sira. Kada odabirete vrstu glukozamina za psa, razmislite o tekućem glukozaminuTekući glukozamin ili sirup se brže apsorbira u tijelo od onog u kapsulama, ima dugotrajniji učinak i lako se daje psu, jednostavnim dodavanjem u bilo koju hranu. Tekući glukozamin se može pomiješati s vlažnom ili suhom psećom hranom.

Unutar razdoblja od 14 dana do četiri tjedna, od početka tretmana glukozaminom, kretanje i način hoda psa bi se trebao poboljšati. Ako se tretman glukozaminom prekine zbog bolesti ili starosti psa, vrlo vjerojatno će dovesti do uništenja hrskavice prirodnim putem unutar nekoliko mjeseci.

Međutim, trebali bi prije poslušati savjet veterinara ako vaš ljubimac ima rane na koži ili osjetljiv želudac. 

Glukozamin za pse se često propisuje psima koji su prošli operacije zglobova ili pate od problema s kralježnicom

Iako se psi s artritisom mogu tretirati i protuupalnim lijekovima ili lijekovima protiv bolova kao što su kortikosteroidi i aspirin, svi imaju potenciju da uzrokuju nekoliko kobnih nuspojava ako se koriste bez pravilnog nadzora veterinara. S druge strane, glukozamin za pse je prirodni zaštitni dodatak za hrskavicu koji je iznimno siguran i učinkovit i neće uzrokovati nuspojave kada se usporedi s protuupalnim i lijekovima protiv bolova.

Prirodni glukozamin se nalazi u hrskavici i sinovijalnoj tekućini njezinih zglobova i pomaže u stvaranju veznog tkiva koje okružuje zglobove vašeg psa. Kako psi stare, njihove hrskavice se počinju trošiti. Uvođenjem dodatka glukozamina u prehranu vašeg ljubimca, pomaže se stvaranje i obnova hrskavice. To pomaže u uklanjanju boli u zglobovima i ukočenosti, te povećava pokretljivost artritičnog psa.

Glukozamin za pse je najučinkovitiji kada se koristi odmah čim se bolest pojavi, posebice kada je riječ o artritisu. Osim što glukozamin može pomoći u uklanjanju boli i upali, vlasnici pasa mogu također uzeti u obzir dodavanje dodatnih aditiva kao što su MSMkondroitin, vitamini C i E i biljke bromelija i juka, koji mogu pomoći u smanjenju boli u zglobovima vašeg artritičnog psa.

Možda vam se svidi i …

Želite uštediti 10 % kod prve kupovine?

Zanimaju Vas novi Equine America proizvodi, popusti, korisni savjeti, posebne ponude...?

Upišite svoje ime i email i kod za popust stiže u Vaš inbox!

Call Now Button